Pyssla med toapappersrullar

racerbil2

krokodil

Pinterest är roligt tycker jag. Där finns bilder på precis allt möjligt. Jag har hittat några roliga idéer för toapappersrullar att variera gubbarna med. De finns på min board ”crafts for kids”, och har från olika ursprungslänkar gått via Babiekins magazine så att jag sett dem.

Idag när jag hade förmånen att vara hemma med två av mina tre små gryn visade jag EB toarullepysslena och genast kom skaparlustan över oss båda. Iklädda pyjamas lät vi oss helt överväldigas av kreativiteten och pysslade oavbrutet i flera timmar. Resultatet blev racerbilen och krokodilen.

Vi har använt oss av skalpell för att skära ut taggarna på krokodilens rygg, ögonen och tänderna. Då får man hjälpa en femåring så att han inte slinter. Annars har han klarat mycket själv, fast just den här gången var också tjusningen att vi gjorde tillsammans. ”Mamma, om du ritar så klipper jag”, ”EB om du målar med rött ska jag hämta svart också” Underbart!

 

Alla hjärtans dagkort

allahjärtansdagbrev

E skriver

 

Vi hade en pysseleftermiddag igår. Vi gick in i vårt pyssel helt och hållet, barnen och jag, och vi hade till en början oceaner av tid. Inget är väl så fridfullt och inspirerande som den känslan. Barnen hade nya pennor och en massa vänner som behövde uppmuntras på alla hjärtans dag.

Fyraåringen briljerade med sina skrivkunskaper och skapade text som aldrig förr. Helt utan min hjälp. Underbart! Om man ska förstå den här texten bör den läsas högt från höger till vänster.

Sen band vi fina band runt. Se så fint det blev.

pastelliga papperspåsar med fina mönster

IMG_3560

IMG_3562

Jag har sett dem på många ställen. Manualer till att pyssla dessa fina små påsar att ge bort söta små saker i. Kanske godispåse till barnkalaset, kanske en liten present eller som idag, eller som idag att själva nöjet ligger i att pyssla. Barnen gjorde allahjärtansdagkort till sina vänner och jag gjorde påsar. Ingen vet till vem, men fina blev de. Eller hur?