Kalasat hela helgen

Oj oj oj vilken underbar helg. Solen har värmt oss och genast kan man inte riktigt förstå varför hallen är full av vinterkläder. Krokus och snödroppar blommar i vår trädgård. Tussilago längs vägkanterna, och liksom varje vår sörjer jag att vi inte har blåsippor i trädgården.

Vi bakade bullar barnen och jag, som vi bjöd våra vänner på, på en filt i solskenet. Jackorna åkte av, och så småningom även längärmade tröjor.

Bullbaket var förberedelser inför helgens stora händelse i vår familj. Äldste sonen fyllde sex. Och vi kalasade. Jag ÄLSKAR att ordna kalas för mina barn.

Vi städade altanen och gjorde den så festlig vi kunde med ballonger och vimplar. Långbord med vita lakan och prickiga servetter. Hela bordet fylldes av förväntansfulla barn som faktiskt inte orkade äta glass och våfflor så det fick bli efter äventyrbanan när skatten redan var uppgrävd.

Eftersom vi aldrig är ute i särskilt god tid så blev dekorationerna inte fotade förrän alla barn hade gått hem och mina egna små knattar tittade på alla presenter.

(okej, balkongen borde renoveras…)

 

vår hos oss

Det är vår så man blir lycklig i hjärtat! Det har vi firat med att ta fram förra årets torra pelargoner till fönstret med kvällssol, och hoppas på att de ska blomma lika vårglada som vi och blomma fint i år igen. Där finns också äppelkvistar som jag klippte av Åkeröträdet, knopparna har redan börjat spricka. Och lampan som fick en ”ny” skärm, gammal stomme som jag stickade en tub till.

fika Es rum

picknick hemma

När lillasyster är sjuk, och vädret är sådär så man inte längtar ut, och det råkar finnas lite muffinsrester i kylen, då passar det bra att göra picknick i Ebbes rum. Mysigt hade vi det.

Recept på muffins med hallon och vit choklad

(räcker till 24 minimuffins)

Till muffinsen:

50 g rumsvarmt smör

50 g strösocker

1 ägg

50 g extra fint vetemjöl

1 msk mjölk

50 g vit choklad, hackad

1. Värm ugnen till 190 grader

2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och mjölk. Rör till en slät smet. Vänd ner chokladen och rör om. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 12-15, så att de är fasta i mitten. Låt dem svalna.

Till topppingen:

1 dl crème fraiche

200 g vit choklad, smält

24 hallon

Rör samman crème fraiche och den smälta chokladen. Låt den svalna och tjockna något så att den går att bre eller spritsa på. Toppa med hallon.

Mums fillibaba!

hittade hem

Ibland känns det som att tiden innan jag fick barn var ett annat liv, en annan jag. Det händer nästan aldrig att jag längtar tillbaka (kanske någon sömnlös natt) Men igår när min kära granne tog med mig på ett medelgympapass på friskis och svettis, då blev jag nästan tårögd mitt i svettövningarna. Någonting inom mig, som jag nästan hade glömt att det fanns, kom tillbaka. Jag blev så innerligt glad.

Okej, sex år senare, cardiobox och aerobics utbytt till opretentiös medelgympa. Det är där trebarnsmamman hör hemma, och jag älskart!