Om jag bara vore lite mindre nostalgisk

inför bytardag

Jag har ägnat timmar åt att samla ihop barnens gamla saker. Kläder de vuxit ur som ingen längre använder, leksaker ingen längre leker med, böcker ingen längre läser. Vagnen som aldrig mer ska köra syskonen Käll. Hoppgungan som de aldrig egentligen gillade, den bakåtvända bilbarnstolen som EB mådde så förfärligt illa i, men som åkt många trygga mil med honom. Gravidkläder som jag aldrig mer ska klä mig i.

Allt kommer att finnas till försäljning imorgon. I Pingstkyrkan i Örebro, kl 10-13.

När jag vek ihop och prissatte gravidkläderna, då stockar sig gråten i halsen och jag är tvungen att vila. En ensam tår letar sig fram. Och jag blir arg och irriterad på mig själv. Det är bara ting! Laddade med tiden som inneburit allra störst förändring i mitt liv. Det har minsann inte bara varit lätt och en dans på rosor. Ändå står jag här bredvid mina fullproppade pappsäckar och känner med ilska nostalgin övermanna mig. Därför att nu är den här epoken slut. Och den kommer aldrig tillbaka (hoppas jag) jag kommer dessutom aldrig att sakna de här grejerna, och det kommer definitivt inte att kännas tomt här hemma utan dem. Det finns annat som fyller rummen gott och väl.

Men ändå, aldrig mer ska jag irriterat vika den oanvända hoppgungan åt sidan för att komma in i köket. Aldrig mer ska jag uppsvälld och dan tränga in mig i de där gravidbyxorna för att sen byta till den mycket mer generösa klänningen. Aldrig mer ska jag bädda in en nybadad baby i den mjuka handduken med luva. Aldrig mer ska jag köra mina barn i syskonvagnen och stanna för att titta på en stor lastbil, eller springa så att det pirrar i magen på mina små så de tjuter av skratt. Aldrig mer ska jag stanna vagnen bara för att smeka min nya lilla babys kind och fashineras av hon sover så gott i vagnen.

Om du nu känner dig sugen på att bli den nya ägaren till mina kära saker hälsar jag dig hjärtligt välkommen till Pingstkyrkan i Örebro imorgon lördag 9e mars kl 10-13. Då är det bytardag/barnloppis! Så himla bra grej. Grejer byter ägare så att de fortsätter att fylla den funktion de är tänkta till istället för att var nostalgi föremål i någons källare. Välkomna!