Poetisk akrobatik

cirkuscirkor1_ LR

cirkuscirkor2_LR

cirkuscirkor3_LR

Jag fick det beskrivet som poetisk akrobati, och det var precis så det var. Vackert, eftertänksamt och helt underbart. Rörelser och estetik som gick rakt in i mitt hjärta. Knitting peace, med Cirkus Cirkör. De visade på livets svåra balansgång, det fina med att skapa tillsammans, leka och lita på varandra. Att sköta om det värdefullaste man har samtidigt som livet måste klättras och hur vi möblerar om livet för att få det att fungera.

Musiken talade väl tillsammans med akrobatiken och dessa växte tillsammans till en vacker enhet, och allt jag ville var att få vara med.

Bilderna är pressbilder tagna av Mats Bäcker, eftersom mina egna pressbilder visade sig vara olagliga.

Pyssla med toapappersrullar

racerbil2

krokodil

Pinterest är roligt tycker jag. Där finns bilder på precis allt möjligt. Jag har hittat några roliga idéer för toapappersrullar att variera gubbarna med. De finns på min board ”crafts for kids”, och har från olika ursprungslänkar gått via Babiekins magazine så att jag sett dem.

Idag när jag hade förmånen att vara hemma med två av mina tre små gryn visade jag EB toarullepysslena och genast kom skaparlustan över oss båda. Iklädda pyjamas lät vi oss helt överväldigas av kreativiteten och pysslade oavbrutet i flera timmar. Resultatet blev racerbilen och krokodilen.

Vi har använt oss av skalpell för att skära ut taggarna på krokodilens rygg, ögonen och tänderna. Då får man hjälpa en femåring så att han inte slinter. Annars har han klarat mycket själv, fast just den här gången var också tjusningen att vi gjorde tillsammans. ”Mamma, om du ritar så klipper jag”, ”EB om du målar med rött ska jag hämta svart också” Underbart!