Kreativitet som flödar av gamla knappar

IMG_2309

Även om jag följde ett mönster och försökte på alla sätt att pyssla på ett mer planerat sätt än jag vanligtvis gör, när jag gjorde den här koftan, så är ju jag trots allt bara mig själv. Och jag är van att pyssla med det jag finner här hemma. Så när det var dags att sätta i knappar i lillkoftan, och lilla babyn med familj var på väg hit redan sprang jag runt i huset och letade efter lämpliga knappar. Sån tur då att jag har handlat in en stor bunt med knappar på Bra och begagnat, så det finns lite att välja på.

Mitt pysselskåp är som en skattgömma tycker barnen, och knapparna är den allra bästa av skatter. De blev glada när alla knapparna kom fram på bordet. Vi strödde ut så många vi bara kunde få plats med och började välja. Knapparna skulle förstås passa i knapphålen, ha en bra färg och passa ihop. Ganska snart fick jag inse att fem likadana knappar var en omöjlighet, och bestämde mig för att se det som en petitess.

Barnen å sin tur, de samlar för att spara, äga och gömma i små hemliga askar. Stora, pyttesmå, blå som himlen, eller knallröda duffelknappar. Ja, utbudet känns väl närapå oändligt. Snäll som jag är fick de ta några stycken och trä på ett gummiband. Sen var de så fina alla tre med knapphalsband när de välkomnade sin allra nyaste kusin till oss. 
IMG_4575

IMG_4577

IMG_4579

 

Idag, en vecka senare har jag gått och samlat ihop knappskatterna och återigen stoppat in dem i min egen skattgömma – pysselskåpet. De kommer säkert att återupptäckas som helt nya skatter om nåt tag igen.