Utflyktstips för Närkingar

IMG_4232

IMG_4239

IMG_4241

IMG_4242

IMG_4244

IMG_4245

slottet

IMG_4252

Det är två veckor sen nu, som man ser på bilderna hade grönskan inte kommit med samma kraft som nu. Men jag vill ändå berätta om vår årliga utflykt till Boo, utanför Hjortkvarn. Otroligt vackra fina Bo. Där finns den gamla gamla träkyrkan med de höga gravstenarna som om man läser dem berättar om liv och död. Människor som levt länge i Bo slott, hela syskonskaror som gått bort väldigt unga. Där finns också de vilda påskliljorna, något mindre än de vi är vana vid att se i rabatterna. De växer tätt och överallt runt kyrkan. Nu kanske de inte längre blommar, vad vet jag, men när påskliljorna blommat över för året brukar liljekonvaljerna ta över. Vid kyrkan stannar vi alltid först, sen åker vi ner och kikar på slottet, ett av Sveriges fideikomisser, där släkten Hamilton fortfarande huserar.

Sedan åker vi till sjön och grillar, leker vid vattnet och har det allmänt skönt i naturen tills skymningen kommer. Då åker vi sakta sakta vägen tillbaka och räknar hjortar. I år såg vi 42 st, plus fyra tranor, en hare och två svanar. Och hör och häpna, mormor och morfar också!

(En kul liten anekdot från i år var när vi gick på kyrkogården och läste på gravstenarna. EB klättrade på muren runt omkring oss men hörde oss av och till. Plötsligt hojtar han högt ” Vilar de bara? Är de inte döda?” Killen som för en stund övervägde att aldrig mer vila på dagis)

One thought on “Utflyktstips för Närkingar

  1. helena@daleskog.se' Helena Daleskog says:

    Kikar in. Ett tag sedan så det var mycket fint att upptäcka! Tack för härlig inspiration! Kram och ha en skön helg!

Comments are closed.