Nu dansar granjulen ut

Varje år, såhärårs, när julen ska plockas undan och ner i källarlådorna igen, sörjer jag. Jag älskar julen. Att det är ombonat och mysigt i varenda vrå, att alla är lediga och låter tiden bara gå. Jag vet att jag har skrivit om det tidigare, och nu gör jag det igen.

Jag misstänker också att jag varenda år hittar någon anledning till att just det året är det extra sorgligt. I år tror jag det igen, bara för att vi levt i renoveringsdamm och kaos hela hösten, så att få i ordning ett hem som är relativt rent, relativt städat och luktar annat än damm och färg har varit underbart. Nu ska allt bort igen, och ve och fasa, renoveringsdammet fram i ett sista ryck, när vi ids.

Den här julen har jag snöat in på granar. Vi har haft granar i olika storlekar och former överallt. Granarna tillsammans med kyrkan med elektriskbelysning och speldosa jag fick i julklapp av min mamma har varit favoritpyntet den här julen. Kyrkan finns ju kvar till nästa jul, men granarna…. ja jag får väl hoppas på att den årliga traditionen (som jag skrivit om här) fortsätter så att jag kan klä in hela huset med gran i december igen.

 

2 thoughts on “Nu dansar granjulen ut

  1. Känner precis på samma sätt. Jag vill dra ut på julen i det längsta. Myset med att ha hela huset julpyntat och den extra ledigheten (i år ovanligt lång, från den 21 till efter trettondan!) skulle gärna få fortsätta lite till. Tänkte just på det igår kväll när jag tittade på den ena av våra två granar. Men det är ju inte tjugondag Knut förrän på söndag och så kanske man kan tänja på det lite till….;)

  2. Jag älskar också julen fast igår kastades den ut! Men i den här kommentaren kanske man inte behöver skämmas för att man redan börjat planera in för nästa? 😉 Det största problemet är ju att julen är lika kort varje år även hur mycket man försöker dra ut på den och suga i sig varenda liten bit!

Comments are closed.